trpeza

trpeza

dragi putniče namjerniče, dobrodošao

ponedjeljak, 21. siječnja 2013.

soul food


soul food

 

"nikada ne jedem hranu bez duše!"
istaknuo je izvjesnik, marin rendič, u nedeljnom jutarnjem.
i osta živ, zdrav i duševan pa odleprša na vazdalahkim nožicama u kulinarsku povijest.

hrana bez duše?
nije mi sasma jasno kaj je htjel reč taj jamačno novovalni, ali kuhar
u svojoj gastroenterološkoj spoznaji.
da postoji hrana sa i bez duše. da hrana imade dušu?
da nikada ne jede bez duše koja je

organ probave
ili pak, da dušu servira, kao prilog hrani.
ko salatu il krumpir.
pa ju jede.
nožem, vilicom i pristojnim se ubrusom servira

doduše, ima hrana koja je imala dušu. to je točno. i vald je hteo reč da jede samo tu hranu.
o jadna mala hrana

Nema komentara:

Objavi komentar